Proximus breidt hybride cloud-oplossingen uit dankzij verkoop- en lease-operatie

Proximus en zijn hybride cloud-oplossingen

Proximus heeft een overeenkomst afgesloten met het Indiase HCL Technologies, waarbij het zijn cloud-infrastructuur verkoopt en vervolgens zal leasen. Met deze transactie ontvangt de operator een eenmalig bedrag en kan het de operationele kosten van zijn cloud-infrastructuur verlagen en tegelijk extra diensten aanbieden.

 

Een deel van de IT-infrastructuur van Proximus zal vanaf 1 februari 2022 onder het beheer vallen van het Indiase HCL Technologies, een van de grootste Indiase technologiebedrijven en actief in vijftig landen. Concreet zal HCL het onderhoud en het beheer uitvoeren, terwijl de IT-infrastructuur zelf in de datacenters van Proximus blijft. Het gaat om een verkoop- en lease-operatie die Proximus 71 miljoen euro oplevert en waarbij alle huidige werknemers aan de slag kunnen blijven.

 

Met deze operatie wil Proximus het aanbod van zijn datacenters uitbreiden met nieuwe cloudmogelijkheden en extra diensten. Op die manier zal de groep zijn EBU-tak (Enterprise Business Unit) als leverancier van hybride cloud-oplossingen versterken. Zo zal het aanbod Microsoft- en Google-diensten omvatten, maar ook AWS, SAP en andere.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email